Baza znanja

Management inoviranja ob podpori IKT orodij

V seminarski nalogi študenti primorske fakulteta za management pod mentorstvom dr. Boruta Likarja obravnavajo informacijsko – komunikacijska orodja kot podporo managementu inoviranja. Slednjega predstavijo skozi pet faz: za posamezne faze so v nalogi predstavljena najprimernejša in najpogosteje uporabljena programska orodja, ki so v nadaljevanju tudi ovrednotena po vnaprej zastavljenih kriterijih. Na temo uporabe predstavljenih informacijsko - komunikacijskih orodij je bila izvedena tudi raziskava med določenimi slovenskimi podjetji. Na koncu je podana sklepna analiza raziskave skupaj s ključnimi ugotovitvami.
Več

Na kateri postaji vaše podjetje vstopa na pot digitalne preobrazbe?

SAP je skupaj s podjetjem IDC pripravil poseben model - IDC Maturity Model - s pomočjo katerega se oceni pripravljenost podjetja na digitalno transformacijo. To metodologijo SAP, skupaj s strankami, uporablja za ugotovitev trenutnega in seveda želenega stanja. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik TUKAJ in poslali vam bomo poročilo. Pod Event code napišite »MC2016«.
Več

KPMG

KPMG je eden izmed vodilnih ponudnikov na področju digitalnega poslovnega svetovanja v svetu. Z bogatimi izkušnjami na projektih digitalne transformacije po različnih panogah, vključno s strategijo in razvojem načrtov vpeljave, upravljanja »omnichannel«, upravljanja družbenih medijev, digitalne uporabniške izkušnje, digitalne analitike in upravljanja inovacij KPMG strokovnjaki lahko zagotavljajo visoko kakovostne rezultate. Ponujamo vam strokoven pristop na celotni poti digitalne transformacije, od strategije do izvedbe.
Kontakt:
Sonja Žnidarčič, Partner, Poslovno svetovanje, sonja.znidarcic@kpmg.si
Matjaž Pušnik, Vodja oddelka IT svetovanje, matjaz.pusnik@kpmg.si
Več

PwC

Bolj ali manj zavedno smo digitalizacijo v zadnjih letih začeli živeti vsi. Tudi ponudniki osnovnih življenjskih dobrin in storitev so vsaj del svojega poslovanja preselili na digitalne kanale. Temu trendu smo prilagodili tudi naše poslovanje, kjer se z vsakim projektom dotaknemo digitalizacije.
Podjetju PwC pridruženo podjetje Strategy& je bilo v letu 2015 s strani IDC prepoznano kot najbolj kompetentno podjetje na področju svetovanja digitalnih strategij podjetjem. S pomočjo end-to-end transformacije obravnavamo projekt z vidika strategije, inovacij, izkušenj, tehnologije in varnosti, analitike in optimizacije ter z vidika regulative in davščin. Projekte digitalnih transformacij ne delimo klasično po industrijah, saj te ne definirajo skupnega imenovalca digitalizacije. Če že, je vsem projektom skupna individualna interdisciplinarna obravnava, ki rezultira ključni faktor diferenciacije in s tem tudi ključni faktor uspeha. V zadnjih letih so gospodarski cikli veliko krajši, dinamika sprememb in trendov se naglo povečuje, zato je pri strategiji digitalne transformacije ključna hitrost implementacije, kar se bo pokazalo predvsem pri podjetjih v tradicionalnih industrijah, za katere je značilna visoka stopnja regulacije in kjer togost zagotavljala kredibilnost institucij ter zaupanje potrošnikov. Najboljši primer slednjih so finančne institucije, ki jih zelo disruptajo finančni startupi. Po raziskavi PwC naj bi se okrog 20 % tradicionalnih bančnih storitev v naslednjih nekaj letih preselilo na Finteche. Digitalizacija je torej neizbežna in postaja ena izmed glavnih konkurenčnih prednosti.
Kontakt: Sanja Savel, sanja.savel@si.pwc.com
Več

30lean

Digitalizacija je neločljiv, sestavni del vseh novih produktov, storitev in poslovnih modelov, ki jih zrelim podjetjem pomagamo razvijati in testirati na način vitkega inoviranja. Z digitalno transformacijo snovanja, preverjanja, trženja in prodaje inovacij, spreminjamo navade, miselnost ter pričakovanja pri strankah in zaposlenih. Ko je uporabniška izkušnja bistveno boljša, poti nazaj ni več.
Kontakt: Matej Golob, matej.golob@30lean.com
Več

Imate tudi vi kak predlog, ki ga lahko objavimo na spletni strani Digitalna obljuba?

Veseli bomo, če ga posredujete na mojca.podrzaj@zdruzenje-manager.si.

Vnaprej hvala!